Koren & Muziek


HomeGemeenteKoren & Muziek

De Vrije Evangelische Gemeente is een gemeente waar graag en veel wordt gezongen. Tijdens de diensten neemt het zingen een belangrijke plaats in. Er wordt gezongen uit het psalmen- en gezangenboek, uit de bundel van Joh. de Heer en uit de Opwekkingsbundel. De diensten worden begeleid door het orgel, door een combo of soms in 1 dienst door beide.

De verdeling is normaal gesproken als volgt:

  • 1e zondag van de maand : ochtend combo, middag orgel
  • 2e zondag van de maand: ochtend orgel, avond combo
  • 3e zondag van de maand: ochtend orgel en combo, avond orgel
  • 4e zondag van de maand: ochtend en avond orgel

In geval van speciale diensten wordt van bovengenoemd schema nog wel eens afgeweken. Onze gemeente heeft een aantal vaste organisten en een aantal combo’s, die we graag even aan u voorstellen.

Organisten

  • Bert-Jan van der Weerd
  • Ferdinand van Dijk
  • Jan Schutte
  • Berend Jan Spijkerboer

Combo’s

We zijn 3 combo’s rijk, elk combo heeft een vaste basis van piano, gitaar, basgitaar, slagwerk (drums/djembee), en 2 zangers of zangeressen. Daarnaast is er aanvulling van o.a. saxofoon, dwarsfluit, trompet. In overleg met de voorganger worden de liederen uitgezocht en oefenen we in de week voorafgaand aan de dienst.

De contactpersonen zijn:

Jongerencombo/tienercombo’s

In het voorjaar van 2008 ontstond het idee vanuit de combo’s om ook wat met muziek te gaan doen met de tieners/jongeren die een instrument bespelen. Het enthousiasme was groot en inmiddels is er 1 jongerencombo en 1 tienercombo. We begeleiden o.a. jeugddiensten, gezinsdiensten etc.

Kinderen

We vinden het belangrijk om ook kinderen met een muzikaal talent een plek te geven, we laten ze met de gezinsdiensten met kerst/pasen meespelen met het tienercombo, zodat ze langzaamaan mee kunnen groeien!

Blazersensemble

In onze gemeente zijn veel mensen die een blaasinstrument bespelen. Met kerst en pasen vormen deze mensen het blazersensemble en worden ze ingezet om de ochtenddienst te begeleiden.

Big band

In het voorjaar van 2012 werd er in de gemeente een workshopdag gehouden. 1 van de workshops was het spelen in een Big Band. De spelers waren zo enthousiast dat ze nu nog bij gelegenheid bij elkaar komen om ergens op te treden, o.a. op de open dag van Jeugd met een Opdracht, de burendag in september.

De Big Band is minder geschikt voor begeleiding tijdens de diensten, maar op deze manier proberen we onze muzikale talenten in te zetten door buiten de muren van de kerk op te treden en zo de boodschap van het evangelie uit te dragen.

Contactpersoon:

Arjan Pruim, arjan_pruim@solcon.nl