Vakantiebijbelweek


HomeJeugdVakantiebijbelweek

Terugblik vakantie bijbel week – onderbouw

Even een terugblik op de vakantie bijbel week 2013, die gehouden werd op 27,28 en 29 augustus.
Het was 3 dagen feest in en om het Kulturhus.
Het thema dit jaar was: “Té Gek!”.

En dat was ook zo: door alle bijbelverhalen (Petrus loopt op het water, Noach bouwt een boot op het droge, en de verlamde man die weer kon lopen) was te zien dat God soms te gekke opdrachten geeft en ook (te) gekke uitkomsten geeft. Heel anders dan wij vaak verwachten!Wat ook te gek was: pas op het laatste moment hadden we toch nog genoeg medewerkers, we hebben van ruim 250 enthousiaste kinderen genoten, het prachtige weer en we hebben een geweldig mooi bedrag gespaard voor Ruben & Mirjam Plomp (-Hamer) om hun vrijwilligerswerk bij Mercy Ships te ondersteunen.

Zoals voorgaande jaren kwamen Sam en Jill iedere dag langs bij de bovenbouw om in toneelvorm het bijbelverhaal te vertellen. Bij de onderbouw kwam dit jaar elke dag een professor langs met allerlei proefjes. Dat was natuurlijk reuze spannend!  En wat is nou een vakantie bijbel week zonder: knutselen, (water)spelletjes, knabbel & babbel, veel zingen en je vriendjes en vriendinnetjes weer ontmoeten? LEEG, KAAL.

Dus: ook dat was allemaal weer aanwezig. Té Gek!

Samenvatting VBW Tienernacht 29 en 30 augustus 2013 in de Talter te Oldebroek

Onder ideale weersomstandigheden zijn we donderdagavond 29 augustus om 17.45 uur van start gegaan met de tweede VBW tienernacht nadat we als medewerkers Gods zegen over de nacht gevraagd hadden.
Nadat de tieners hun spullen hadden weggelegd en zich hadden ingeschreven zijn we gestart met een Mountainbike tocht door de Oldebroekse bossen begeleid door vele enthousiaste ATB-vrijwilligers . Rond half acht kwamen we weer aan op de verzamelplaats bij de familie van Engelen aan de Laanzichtsweg waar we getrakteerd werden op een heerlijk biologisch boerderij ijsje. Hiervandaan zijn we naar de Talter vertrokken om rond negen uur te starten met het avondprogramma.

Het VEG tienerkoor olv. Jonathan Dickhof heeft voor ons opgetreden en Ruurd Walinga heeft een cabaret voorstelling gegeven wat de jeugd erg aansprak.
Ruurd Walinga heeft de tieners verteld over de weg naar Jezus Christus die hen helpt zichzelf te vinden of te hervinden. Jezus helpt je op weg op jou levenspad en wil jouw Wegwijzer zijn.

Rond middernacht kwam de brandweer met twee wagens ons bijstaan om de jeugd te vermaken met een groot schuimbad, autowrak knippen en ademlucht lopen op zoek naar Jannes de pop in het gebouw. Onze jongeren hebben zich heerlijk vermaakt bij al deze activiteiten.

Verder is er lekker gegeten, gechild, muziek geluisterd, het haar is opgemaakt door een kapster, er zijn bloemstukjes gemaakt enz. Tussen alle bedrijven door zijn er ook nog twee personenauto’s en een caravan met graffiti bewerkt. Erg creatieve jeugd die zeer enthousiast alle 55 spuitbussen vakkundig geleegd hebben.

De jembee sessie was heel erg leuk evenals het optreden van de singer/songwriter Rivelino. In de sportzalen is er onder deskundige leiding gezaalvoetbald en zijn er diverse toesteloefeningen gedaan.
Tegen de morgen was de jeugd moe en ook de medewerkers waren moe maar voldaan. Na een overheerlijke pannekoekenmaaltijd mocht iedereen huiswaarts keren en zijn warme bedje opzoeken. Alle tieners: 85 in getal!!!! bedankt voor jullie positieve en enthousiaste houding.

We kunnen terugkijken op een prachtige en boeiende tienernacht. Het programma is door de tieners als erg positief ervaren. Alle medewerkers en sponsoren : Bedankt voor de inzet en medewerking. God zij alle eer, zonder Hem was dit nooit gelukt.

Hierbij de link naar Dropbox met de foto,s van de tienernacht:
https://www.dropbox.com/sh/nc5yiksvo4inzdg/l5_yN_Qs_T

2012

Hallo jongens en meisjes,

Van dinsdag 14 aug. t/m donderdag 16 aug. 2012 is de vakantiebijbelweek gehouden. Het thema was: “steengoed/keigaaf”.

God is goed. Omdat Hij goed is, is Hij te vertrouwen. Als we twijfelen aan Gods goedheid, wankelen alle andere dingen in ons leven ook. Als God niet helemaal goed is, kun je dan je vertrouwen wel op Hem stellen? Moet je dan zijn leefregels wel volgen? Kun je dan geloven dat Jezus het kwaad heeft overwonnen? Kun je vertrouwen op een eeuwig leven door Jezus bereid? ‘God is goed’, dat staat als een rots, dat is onvergankelijk als steen, dat issteengoed-keigaaf!

We hebben een hele fijne week gehad. De foto’s staan op deze site (archief, fotogalerij).

Voor informatie: Inge Brokkelkamp (0525-621915) of Mirjam Spronk (0525-634200)