Israël


HomeIsraël

Onze gemeente kent sinds 2012 een werkgroep die aandacht besteedt aan Israël. De werkgroep doet dit door o.a. in het maandblad en op deze website over Israël te publiceren, door de jaarlijkse Israëlzondag te verzorgen, door gebed voor Israël te vragen en door het stimuleren en promoten van activiteiten die leiden tot een (nog) beter verstaan van wat de Bijbel zegt over Israël.

Aandacht voor Israël is belangrijk. Dan moeten we niet alleen denken aan de Staat Israël, maar aan alle Joden, zowel die binnen als buiten Israël wonen.

Waarom deze aandacht voor Israël? Dat komt omdat Israël het uitverkoren volk van God vormt. Het is het volk waaruit onze Heer en Verlosser Jezus Christus is voortgekomen.

Vanouds heeft de Vrije Evangelische Gemeente aandacht voor Israël. Wij geloven in een toekomstig herstel van Israël op grond van de Bijbelse profetieën.

Meer dan ooit hebben Israël en de Joden onze steun en ons gebed nodig. Het antisemitisme komt nog steeds veelvuldig voor. Ook is de berichtgeving in het nieuws omtrent de Staat Israël vaak behoorlijk eenzijdig en negatief. Laten we daarom als vrienden rondom Israël en de Joden staan en bidden voor de vrede van Jeruzalem, waartoe Psalm 122 ons oproept.

Daarom heeft de werkgroep ook als treffende naam Chaverim Israël, dat ‘Vrienden van Israël’ betekent.

Ds. K. Kruithof

Isräel

Verslag bezoek Kamp Amersfoort

Verslag van het bezoek van Werkgroep Chaverim Israël samen met Willem van Norel naar Kamp Amersfoort.

Lees meer
Isräel

Bid mee voor Israël!

Bid mee voor Israël tijdens onze wekelijkse gebedsbijeenkomst op donderdagavond.

Lees meer
Isräel

Verhalenavond Joods leven Elburg

Chaverim organiseert op 17 februari 2023 een verhalenavond over Joods leven in Elburg door historicus Willem van Norel.

Lees meer
Isräel

Fotoverslag Kamp Westerbork

Zaterdag 22 oktober hebben een aantal gemeenteleden Kamp Westerbork bezocht. Dit indrukwekkende bezoek werd georganiseerd door onze werkgroep Chaverim.

Lees meer
Actueel

Rondleiding Joods Elburg

Op donderdagavond 12 mei werd er in het kader van de actie “Zorg voor Oekraïne” een rondleiding door Joods Elburg georganiseerd. Hierbij enkele foto’s van deze bijzondere avond.

Lees meer
Isräel

Israelzondag 27 september

ISRAËL GODS OOGAPPEL ..

Lees meer