Zorg voor Oekraïne


HomeZorg voor Oekraïne

Actiedag en webshop

Op 2e Paasdag hebben we een succesvolle actiedag georganiseerd voor Oekraïne.

In combinatie met de webshop, de autowasactie en de inzet van heel veel gemeenteleden heeft de actie het uiteindelijke totaalbedrag van EUR 18.159 opgeleverd.

DOEK heeft voor de renovatie van het gemeenschapshuis totaal € 5000 ontvangen, om deze voor bewoning geschikt te maken. Dit is inmiddels gerealiseerd.

In de afgelopen periode is duidelijk geworden dat de behoefte aan huisvesting en opvang van vluchtelingen in de regio waar DOEK actief is niet enorm groot is. Veel vluchtelingen blijken te zijn doorgereisd naar andere landen.

In overleg met DOEK is besloten om het restant van het bedrag beschikbaar te stellen voor andere noodhulpprojecten in Oekraïne zodat er directe hulp aan de vluchtelingen kan worden geboden.

De diaconie heeft hiervoor Stichting Oekraïne Projecten benaderd. Deze stichting hebben we als VEG eerder ondersteund en zij doen veel noodhulpprojecten in Oekraïne zelf.

Stichting Oekraïne Projecten heeft inmiddels het bedrag van EUR 13.159 ontvangen die besteed is aan hulpgoederen die verspreid over het hele land worden aangeboden. Een impressie van de noodhulp die vanuit S.O.P. is geboden is ook te vinden op de website https://www.oekraine-projecten.nl/ Op de pagina projecten is te zien welke hulpverlening recent tot stand is gekomen en de projecten waaraan tot op heden wordt gewerkt.

Nogmaals dank voor eenieder die zich heeft ingespannen om deze actie tot een succes te maken.

             


De actiedag is gekoppeld aan een webshop. Deze is te vinden onder de button op de website of klik op onderstaande afbeelding.

 

Neem een kijkje en zoek wat moois uit! Alle talenten uit onze gemeente worden ingezet! Zelf iets aanbieden? Stuur dan even een mail naar webshop@vegoldebroek.nl of neem even contact op met Corine Kroes.

Zomaar een paar voorbeelden:  verkoop van eigen gemaakte creaties, bakken van lekkernijen, auto’s wassen, inzamelen van statiegeldflessen, organiseren workshops, high tea, inzet van kappers / schoonheidsspecialisten, aanbieden van tuinonderhoud / schilderklussen enz, enz.

Meld je als (jeugd)groep, wijk, familie, koor, of individu aan om je talent om te zetten in euro’s!


Voor algemene vragen, aanmelden of initiatieven voor de actiedag:

Neem contact op met Corine Kroes of Geke Docter.

Of stuur een mail naar:

zorgvooroekraine@vegoldebroek.nl