Zorg voor Oekraïne


Zorg voor Oekraïne

Actiedag en webshop

Sinds enkele weken woedt er een oorlog in Oekraïne. Verschrikkelijke beelden volgen elkaar in razend tempo op; van kapotgeschoten gebouwen, mensen in schuilkelders, vluchtende mensen. Oekraïne staat op z’n kop, de wereld staat op de kop!

Maar wat is het dan geweldig om te zien dat, iedereen die deze oorlog verafschuwd, in actie komt om haar medemens te helpen. Hulporganisaties / acties schieten als paddenstoelen uit de grond.

Na overleg met DOEK, De Oost Europa Kommissie van onze gemeente is besloten om een Actiedag te organiseren om opvang van vluchtelingen in de regio te kunnen bekostigen. Het eerste concrete plan is om het gemeenschapshuis en de pastorie in Ulmeni in Roemenië in te richten als opvanghuis voor vluchtelingen en in het levensonderhoud van deze mensen te voorzien. Daarnaast zijn er ook al gesprekken met ons contacten in Hongarije om mogelijk ook daar vluchtelingen te huisvesten.

             


De actiedag wordt gehouden op 2e Paasdag (18 april)  van 11.00 tot 15.00 uur op het plein bij de kerk. De actiedag wordt direct aansluitend aan de gezinsdienst gehouden. Er zijn activiteiten voor jong en oud, kramen met producten en natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten! En werkelijk iedereen kan in actie komen. Iedereen heeft een talent dat je nu mag inzetten voor je medemens die moet vluchten voor zijn/haar leven.


De actiedag is gekoppeld aan een webshop. Deze is te vinden onder de button op de website of klik op onderstaande afbeelding.

 

Neem een kijkje en zoek wat moois uit! Alle talenten uit onze gemeente worden ingezet! Zelf iets aanbieden? Stuur dan even een mail naar webshop@vegoldebroek.nl of neem even contact op met Corine Kroes.

Zomaar een paar voorbeelden:  verkoop van eigen gemaakte creaties, bakken van lekkernijen, auto’s wassen, inzamelen van statiegeldflessen, organiseren workshops, high tea, inzet van kappers / schoonheidsspecialisten, aanbieden van tuinonderhoud / schilderklussen enz, enz.

Meld je als (jeugd)groep, wijk, familie, koor, of individu aan om je talent om te zetten in euro’s!


Voor algemene vragen, aanmelden of initiatieven voor de actiedag:

Neem contact op met Corine Kroes of Geke Docter.

Of stuur een mail naar:

zorgvooroekraine@vegoldebroek.nl