Verslag 3e etappe Overijssels Havezatenpad Delden naar Goor.


HomeVerslag 3e etappe Overijssels Havezatenpad Delden naar Goor.

Op zaterdagmorgen 17 maart verzamelden 27 wandelaars zich op de parkeerplaats van de VEG Oldebroek om te vertrekken naar Delden waar we aan onze 3e etappe begonnen van het Overijssels Havezatenpad dat loopt van Oldenzaal nar Steenwijk.

Na een kop koffie met een plak koek te hebben genuttigd zetten we on om 9:15 uur bij het station van Delden ons in beweging richting het centrum van Delden. De bebouwing verlaten kwamen we al snel bij het grootste landgoed van Nederland kasteel Twickel in 1953 bracht de toenmalige barones Van Heeckeren van Wassenaar het landgoed onder in een stichting (www.twickel.nl) een prachtig landgoed. Na over landgoed gewandeld te hebben kwamen we de Noordmolen tegen, het is een volledig gerestaureerde olie molen uit 1325. De molen heeft een fundering van Bentheimer zandsteen en is van het type onderslagmolen. Na ruim 11 km gewandeld te hebben had de catering groep een plek gevonden waar we even binnen konden zitten om onze lunch te nuttigen, de heerlijk warme soep ging er smakelijk in met dit koude weer.

Om 12:30 begonnen we aan ons 2e deel van de wandeling een vrij recht stuk langs het Twentekanaal met de straffe wind op ons hoofd was het best pittig. De Twentekanalen zijn als belangrijke vaarverbinding in handen van Rijkswaterstaat. Tusse 205 en 2010 werden de kanalen beter bevaarbaar gemaakt en tegelijkertijd werd aandacht besteed aan natuurontwikkeling. Ook voor wandelaars en fietsers werden de oevers aantrekkelijk gemaakt. Na enige kilometers langs het kanaal gewandeld te hebben kwamen we bij de Markenrichter aan, een pannenkoeken restaurant, jammer voor de liefhebbers het was nog gesloten. De Markenrichter verwijst naar de tijd dat het platteland verdeeld was in marken. De boeren en landarbeiders in de buurtschappen, in dit geval Wiene, regelden hun zaken zelf. Na een stukje bos kwamen we weer bij het kanaal uit en over de brug had de cateringgroep weer een locatie gevonden waar we even konden koffie drinken, dit keer niet overdekt maar in de openlucht, dus dit werd een korte pauze want de temperatuur liet het niet toe om lang stil te gaan staan. Het valt niet altijd mee om een goede overdekte locatie te vinden op de wandeling, soms moet je wel eens improviseren.

Na snel wat te hebben ingeslagen en een kop warme koffie gingen we weer snel aan de wandel voor ons laatste deel richting Goor. Langs hele mooie boerderijen en bospaden kwamen we weer bij onze auto’s aan, vlak voor het einde een telefoontje van twee wandelaars we zijn de weg kwijt, midden in het bos, maar door wat aan wijzigingen kregen we ze snel op de goede weg en konden deze beide wandelaars ook weer mee terugrijden naar Oldebroek waar we rond 16:30 uur aankwamen.

Ondanks het koude weer en af en toe harde wind hebben we een prachtige wandeldag gehad met hele mooie natuur en goede gesprekking onderling.

Deze keer hebben we gewandeld voor Jannine van der Pol, haar thuisfrontcommissie had heerlijk voor ons gekookt.
Jannine sloot de dag met ons af en vertelde iets over haar zendingswerk.

Sinds mijn 19e ben ik werkzaam geweest binnen het onderwijs, en de stap naar volledig zendingswerk was een proces waar ik in moest groeien. Winter 2017 kwamen er van diverse kanten vragen of ik mij zou willen gaan inzetten voor de verspreiding van het evangelie. Samen met God en mensen om mij heen, ben ik de zoektocht verder gaan maken. Deuren werden gesloten, deuren werden geopend en het werd steeds duidelijker: “Verlaat na 10 jaar je vaste contract op school en ga je talenten inzetten voor Het Koninkrijk.”

                                          Waar was Jezus? Op straat. Want daar waren de mensen.
Waar zijn de mensen tegenwoordig? Juist, op het internet.

Hoe kunnen deze mensen bereikt worden met de liefde van God? Door ook op het internet te gaan evangeliseren. Vanaf augustus 2017 werk ik als projectcoördinator Media/Audiovisueel bij stichting Agapè (www.ikzoekGod.nl) Ik houd mij voornamelijk bezig met het maken en bedenken van filmpjes, netwerken, en alles op het gebied van sociaal media en internet. Via de website www.ikzoekGod.nl, diverse landing-pages en sociaal media, willen wij als team online zoekers bereiken en hen laten kennismaken met Gods liefde. Via de site kunnen mensen online cursussen doen, zoals Waarom Jezus?, waarbij ze begeleid worden door een online coach. In totaal zijn er ongeveer 70e-coaches, verspreid over heel Nederland. Onze ultieme doelstelling is, dat uiteindelijk iedereen in Nederland iemand kent, die Jezus volgt.

Waarom de keus voor Nederland?

Als je de nieuwspagina’s opent en ziet in welke maatschappij wij leven, en waar jullie (klein-)kinderen tegenwoordig mee in aanraking komen op het internet, dan zal het niet verbazen dat Gods Licht JUIST op het internet keihard nodig is.

Mocht je naar aanleiding van dit verslag nieuwsgierig zijn geworden en wil je de komende wandeling met ons mee wandelen op 21 april van Goor naar Rijssen, neem dan kontact op met Geke Docter telefoon 0525-653473 – 06 53809715.

Wandeldata:

 

Totaal 272 km is 12 wandeldagen en ongeveer 23 km per wandeldag.

21-04-2018, 26-05-2018, 25-08-2018, 22-09-2018,

20-10-2018, 17-11-2018, 02-02-2019, 16-03-2019, 20-04-2019.

17 t/m 19-05-2019 eventueel afsluitend weekend met rondje Vollenhove 27 km.