Invoering Scipio-App


HomeInvoering Scipio-App

Invoering Scipio-App voor onze gemeente

Al enige tijd zijn we bezig met de voorbereiding voor de invoering van een App voor alle leden en vrienden van onze gemeente. Deze App biedt diverse mogelijkheden. Onder andere wordt de gemeente op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in onze gemeente en is er de mogelijkheid om adressen in te zien.

In de huidige corona-crisis waarin fysieke ontmoeting beperkt moet worden, is het mooi dat de sociale ontmoeting door veel gemeenteleden opgepakt wordt. Veelal gebeurt dit in de vorm van even bellen, appen of een kaartje sturen. Om een kaartje te sturen is het handig om de adressen binnen handbereik te hebben.

En daar willen we u bij helpen:

Het enige wat u daarvoor nodig hebt is een smartphone of tablet en een e-mailadres.

Voor alle leden en vrienden die geregistreerd staan wordt de mogelijkheid geboden om de “Scipio-App” te gebruiken. Deze App voldoet geheel aan de AVG wetgeving.

Om toegang tot deze app te krijgen:

  • stuurt u een mail met daarin uw adresgegevens naar   kerkelijkbureau@vegoldebroek.nl   met daarbij ook het  e-mailadres waarmee u wilt inloggen.
  • Het kerkelijk bureau registreert dit e-mail adres en u krijgt zo spoedig mogelijk een bericht terug dat u de app kunt downloaden;
  • download vervolgens de app “Scipio” vanuit de App Store (Iphone) of Play Store (Android) op uw mobiele telefoon en zoek en installeer de App Scipio:
  • Of scan hier de QR code.
  • Log in Scipio in en klik op “ik ben nieuw hier”. U wordt gevraagd uw mailadres en een (door uzelf verzonnen) wachtwoord in te voeren, akkoord te gaan met de voorwaarden en op “account aanmaken” te klikken.
  • Bevestigt u het account zoals in de mail die u ontvangen hebt beschreven wordt;

Na het openen van de app op uw mobiele telefoon hebt u de mogelijkheid de adres gegevens van de leden/vrienden in te zien. Standaard komt u in de ledenlijst, maar u hebt ook de mogelijkheid naar de groepen of wijken te gaan