Ds. Wietse van der Hoek neemt beroep aan


HomeDs. Wietse van der Hoek neemt beroep aan


Beroeping

Ds. Wietse van der Hoek (foto) uit Hoogeveen heeft het beroep aangenomen dat de Vrije Evangelische Gemeente Oldebroek op hem heeft uitgebracht. Ds. Wietse van der Hoek volgt in Oldebroek ds. Kasper Kruithof op die vorig jaar naar de Vrije Evangelische Gemeente Bennekom vertrok.


Ds. Wietse van der Hoek (45), is getrouwd met Wendy en samen hebben ze 3 kinderen. Na een periode voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs is hij sinds 2006 als voorganger werkzaam geweest voor de Baptistengemeenten Rotterdam-Pernis, Arnhem-Zuid en sinds 2017 van de Baptistengemeente Beth-El in Hoogeveen. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als voorganger is hij betrokken bij The Gospel Coalition (TGC) Nederland, stichting Proclaim en maakt hij radio-uitzendingen voor Groot Nieuws Radio. Sinds vorig jaar schrijft hij ook bijdrages voor “Het Zoeklicht”.

Met de komst van ds. Wietse van der Hoek en de aanstelling van br. Erik van Loo (pastoraal ouderenwerker) en br. Bernard Franken (jongerenwerker) heeft de VEG Oldebroek hiermee de vacatures die ontstaan waren door het afscheid van ds. Kasper Kruithof en br. Peter Hartkamp, vanaf het nieuwe kerkelijk seizoen in september weer ingevuld.

De kerkenraad is dankbaar en blij met de aanstaande komst van Wietse en zijn gezin naar Oldebroek, en wenst hen van harte Gods Zegen toe in de komende periode. Wij denken in het bijzonder ook aan de Beth-El gemeente in Hoogeveen. Wij bidden dat de lege plaats die daar nu komt, ook weer op een zegenvolle wijze ingevuld mag worden.